Om oss

Om oss

Flera generationer av både människor och Cairnterriers hos Kennel Stenröset

Aktiva inom cairnrasen sedan 1960


Godkänt kennelnamn 1970


Utmärkelse för förtjänstfull uppfödning 2012


Vi har lång erfarenhet av cairnterrier rasen och har bägge varit aktiva i klubbverksamheten. Ulla träffade på rasen redan 1958 och har varit cairnterrier ägare sedan 1960. Har varit ringsekreterare och kennelkonsulent samt styrelseledamot i både Cairnterrierklubben och Värmland-Dals Terrierklubb. Åsa är född samtidigt som  kennelns första C-kull och har varit med på resan sedan födseln och partner i kenneln sedan 1988.

Under åren som gått har hundarna alltid varit vår hobby vid sidan av familjeliv och yrkesarbete och vi har fött upp ca 1 kull per år sedan 1970 med några valpfria år emellan. Med en så liten uppfödning blir alla valpar individer och vi har väljer valpköpare som kan ge sina valpar ett aktivt liv som familjemedlemmar. Vi vill gärna ha en hundlivslång relation med våra valpköpare.

Ulla dömmer NRK utställning Morokulien 2015

Kennel Stenröset består av Ulla Åhrberg-Renström och Åsa Massleberg, mor och dotter som bor med våra familjer och hundar i Strömstad i norra Bohuslän.


Vi är två generationer som föder upp cairnterrier med rasstandarden som riktmärke. Vi kompletterar varandra väl, Ulla med avelsplanering och uppfödning som största intresse och Åsa med tävlandet på utställningsfronten. Nu är också nästa generation, Åsas flickor, aktiva i Barn med Hund och som deltagare i CTKs ungdomsläger och de bästa små kennelflickor när vi har valpar.

Våra hundar är familjehundar och är med på det mesta vi gör, fjällturer i Jämtland, båtturer i norra Bohuslän och annat familjeliv.  Vi meriterar våra hundar på utställningar och viltspår ofta tillsammans med våra valpköpare. Även MH, mentalbeskrivning och numera BPH tycker vi om att genomföra med våra hundar.


Vi har lång erfarenhet av cairnterrier rasen och har bägge varit aktiva i  klubbverksamheten. Ulla träffade på rasen redan 1958 och har varit cairnterrier ägare sedan 1960. Har varit ringsekreterare och kennelkonsulent samt styrelseledamot i både Cairnterrierklubben och Värmland-Dals Terrierklubb. Åsa är född samtidigt som  kennelns första C-kull och har varit med på resan sedan födseln och partner i kenneln sedan 1988.

Under åren som gått har hundarna alltid varit vår hobby vid sidan av familjeliv och yrkesarbete och vi har fött upp ca 1 kull per år sedan 1970 med några valpfria år emellan.  Med en så liten uppfödning blir alla valpar individer och vi är har valt valpköpare som kan ge sina valpar ett aktivt liv som familjemedlemmar. Och vi vill gärna ha en hundlivslång relation med våra valpköpare.


Lite kennelhsitoria:

1958 föddes Ullas första cairnterrier, Ligthning Winston vars första ägare var kennel Gruvbäcken. Där tillbringade Ulla mycket tid under sin uppväxt och fick uppleva hur kennel Gruvbäcken framgångsrikt utvecklades, under en period fanns där 8 Internationella och Nordiska champions. Genom Kerstin Holms nära kontakt med mrs. Drummond, kennel Blencathra fick Ulla mycket värdefull kunskap om cairnterrierns rastypiska viktigheter.

1963 Som kennelflicka i England bl a hos Unique Cottage Kenneln, fördjupades intresset för och kunskaperna om rasen. Ulla fick också förtroendet att köpa in en tik till kennel Gruvbäcken och det blev Merrymeet Jackelyn, Cruftsvinnare i junior bitch och senare Int o Nord Champion. Hon blev mor till kennel Stenrösets första tik, Gruvbäckens Charm. Charm parades med Lightning MacDonald, ägd av kennel Gruvbäcken och Sveriges första svenskfödda Int o Nord champion.Int Nord Uch Merrymeet Jackelyn     

hennes dotter-dotter-dotter Stenrösets Clou

Stenrösets Jajamen, dotter-dotter till Clou

1970 föddes den första Stenrösekullen och vår första champion Stenrösets Asper.


1973 föddes både vår C-kull och Åsa som sedan 1988 också är partner i kenneln. Redan som 7-åring började Åsa ställa ut sin första alldeles egna tik, Stenrösets Heidi och visade fram henne till S o N Uch.


1988 var Åsa kennelflicka hos Unique Cottage kenneln och några år senare även på kennel Mount Button i Tyskland. Som ett resultat av Åsas vistelse på Unique Cottage kenneln hamnade tiken Unique Cottage Red Kylerhea hos oss. Vi kände att det var dags att bredda avelsbasen och Kylie finns nu bakom alla våra tiklinjer i olika grad. Genom att  para Kylie med Stenrösets Linus förenade vi våra gamla linjer med nya engelska


Unique Cottage Red Kylerhea med sina sju  nyfödda valpar, Stenrösets N-kull

Några highlights från utställningsringarna:


1973 Kenneln första champion, Stenrösets Asper.


1980 Åsa visar själv sin första egna hund till champion, Stenrösets Heidi.


2000, året inleddes med en fantastisk utställningsframgång då Stenrösets Sigrid Storråda,

Sissi till vardags, blev BIS-valp på millieniets första utställning, My Dog i januari i Göteborg.


2004 Stenrösets Urax blev BIS i Norge.


2007 blev SUCH Stenrösets Zippora, Elsa, BIR bland 80 cairnterrier på My Dog i Göteborg.


2012 erhöll Stenrösets Ebba Trollslända sitt Internationella championat och tillika sitt viltspårs championat.


2013 erhöll vi Cairnterrierklubbens utmärkelse för förtjänstfull uppfödning med 16 champions och ett antal HP belönade avels- och uppfödargrupper.

Detta år fick vi också stora framgångar i valpklass med Stenrösets Gismo, BIS valp och Stenrösets Gertrud, BIR valp.


2014 inleddes med att Stenrösets Gudrun vunnit juniorklass på My Dog och därmed fått inbjudan till Storbritanniens stora utställning, Crufts nästa år.


2015 Stenrösets Gudrun, Zilla, inledde med att bli BIR och BIG 3 i Norge

Copyright Kennel Stenröset 2015